beste rijkleding

02-07-2013 15:54

Hi paardengekken! hier is mijn nieuwe blog over goeie rijkleding:

rijbroek: de naat zit niet aan de zijkant op het zitvlak heb je dubbele stof.

shirt en vest: een shirt maakt niet uit hoe het erruit ziet als het maar lekker zit. verder is er nog een bodyprotector hoeft niet pe se maar is wel handig voor de veiligheid. en het paardrijvest of paardrijbodywarmer. hier een foto van een bodyprotector:

cap: een cap is voor de veiligheid van je hoofd tijdens het vallen. er bestaan ook leuke gekleurde hoesjes die je eromheen kunt doen. hier een foto van een cap:

rijlaarzen: paardrijlaarzen zijn heel hoog en zitten strak om je benen,ze zijn van rubber. en je hoeft niet bang te zijn als ze vies worden want ze zijn van rubber dus makkelijk schoon te maken, Het kunnen ook leren laarsen zijn die zou ik alleen op wedstrijden gebruiken. of korte rubberen schoentjes met leren chaps of chaps van stof. foto van  rijlaarzen:

hadschoenen: handschoenen zijn ervoor om je handen te beschermen dat het teugel niet in je handen snijdt.

zweep: als het paard niet luistert geef je hem/haar een tik! het is niet zielig het paard voelt bijna niks door zijn/haar dikke vacht.

de grote knop aan de bovenkant zorgt ervoor dat hij niet uit je handen glijdt. je mag je hand NOOIT door de lus doen is gevaarlijk als je valt de lus is bedoelt om hem op te hangen. hier een foto:

Enquête

Wat doe je met de lus aan de zweep?

Ophangen (4)
67%

Hand erdoor tijdens het rijden (2)
33%

Totaal stemmen: 6